2017 Formula 1® Rolex Australian Grand Prix On Track Schedule

The full track schedule* for the 2017 Formula 1® Rolex Australian Grand Prix has been released with the main race to be held on Sunday 26 March at 4pm AEST.

Click here to download a printable version.

Thursday 23 March

10:30

Gates open to public

 

10:30 - 10:50

Shannons Historic Demonstration

Track Activity

11:00 - 11:40

Guest Laps & Formula SAE Demonstration 

Track Activity 

11:50 - 12:10

Shannons Australian GT

Qualifying Practice Session 1

12:20 - 12:40

Porsche Carrera Cup

Practice Session

12:50 - 13:20

Coates Hire Supercars Challenge 

Practice Session

13:35 - 13:55

MSS Security Ultimate Speed Comparison

Practice Session

14:05 - 14:25

Shannons Australian GT

Qualifying Practice Session 2

14:35 - 14:55 

Porsche Carrera Cup 

Qualifying Session 

15:05 - 15:25 

MSS Security Ultimate Speed Comparison

Demonstration 1

15:40 - 16:05

Shannons Australian GT

First Race (25 Min)

16:20 - 16:45

Porsche Carrera Cup

First Race (25 Min) 

17:00 - 17:10

Coates Hire Supercars Challenge 

Qualifying Session 1 (Grid Positions Race 1)

17:20 - 17:30

Coates Hire Supercars Challenge 

Qualifying Session 2 (Grid Positions Race 2)

17:45 - 17:55

Coates Hire Supercars Challenge 

Qualifying Session 3 (Grid Positions Race 3)

18:05 - 18:15 

Coates Hire Supercars Challenge 

Qualifying Session 4 (Grid Positions Race 4)

20:00

Gates closed to public

 

*NOTE: This timetable is subject to amendments 

Friday 24 March

10:00

Gates open to public

 

10:00 - 10:20

Shannons Historic Demonstration

Track Activity

10:20 - 10:35

RAAF Roulettes

Air Display 

10:45 - 11:10

Shannons Australian GT

Second Race (25 Min)

12:00 - 13:30

Formula One

First Practice Session (TBC)

13:50 - 14:20

Coates Hire Supercars Challenge 

First Race (30 Min)

14:30 - 14:45

MSS Security Ultimate Speed Comparison

Demonstration 2

14:55 - 15:20

Porsche Carrera Cup

Second Race (25 Min)

15:30 - 15:40

RAAF F/A-18 Jet

Air Display 

16:00 - 17:30

Formula One 

Second Practice Session (TBC)

17:50 - 18:20

Coates Hire Supercars Challenge 

Second Race (30 Min)

19:30

Gates closed to public

 

*NOTE: This timetable is subject to amendments 

Saturday 25 March

10:30

Gates open to public

 

11:00 - 11:20

Shannons Historic Demonstration

Track Activity

11:30 - 11:50

Ferrari Parade

Track Activity

12:05 - 12:30

Shannons Australian GT

Third Race (25 Min)

12:45 - 13:10

Porsche Carrera Cup

Third Race (25 Min)

13:20 - 13:35

RAAF Roulettes

Air Display 

14:00 - 15:00

Formula One 

Third Practice Session 

15:20 - 15:55

Coates Hire Supercars Challenge 

Third Race (30 Min)

16:05 - 16:20

MSS Security Ultimate Speed Comparison 

Demonstration 3

16:30 - 16:40

RAAF F/A-18 Jet

Air Display

17:00 - 18:00

Formula One 

Qualifying Session 

20:00

Gates closed to public

 

*NOTE: This timetable is subject to amendments 

Sunday 26 March

10:30

Gates open to public

 

11:00 - 11:15

Shannons Historic Parade

Track Activity

11:30 - 11:55

Shannons Australian GT

Fourth Race (25 Min)

12:05 - 12:20

Promoter Activity

Track demonstration laps

12:30 - 12:45

MSS Security Ultimate Speed Comparison 

Demonstration 4

13:05 - 13:35

Coates Hire Supercars Challenge 

Fourth Race (25 Min)

13:50 - 14:15

Porsche Carrera Cup 

Fourth Race (25 Min)

14:25

Formula One

Formula 1 Drivers Photograph – Starting Grid

14:30 - 14:40

Formula One 

Formula 1 Drivers Parade

14:35 - 14:50

RAAF Roulettes

Air Display 

15:10 - 15:20

RAAF F/A-18 Jet

Air Display

15:46 - 15:48

National Anthem 

Track Activity 

15:48

RAAF C-17A Globemaster Flyover

Air Display

16:00 - 18:00

Formula One

2017 Formula 1® Rolex Australian Grand Prix (58 Laps)

20:00

Gates closed to public

 

*NOTE: This timetable is subject to amendments 

*NOTE: This timetable is subject to amendments 

Latest News

  • 100TH ROUND BRINGS PORSCHE MEMORIES

    The 2017 Formula 1® Australian Grand Prix will mark a major milestone for Australia’s top one make category, the Porsche Carrera Cup...
    Read More
  • March Madness Hits Melbourne

    A major events line-up for March starts this week, with incredible sporting, fashion, food and cultural entertainment set to highlight the best of...
    Read More
  • Hamilton enjoys his ‘beast’ as Mercedes and Ferrari impress

    Lewis Hamilton enjoyed his new ‘beast’ of a car when he topped the times as Mercedes and Ferrari made impressive starts on an action-packed...
    Read More
  • FAST RIDES FOR FANS IN THE JAGUAR F-TYPE SUPERSPRINT

    For the first time, Jaguar is bringing its Art of Performance Tour to the 2017 Formula 1® Rolex Australian Grand Prix in the form of the Jaguar...
    Read More

Follow the Action